Top 10 plugin-uri de optimizare imagini pentru un site WordPress

Optimizarea imaginilor folosind plugin nu numai că ajută la încărcarea site-ului mult mai rapid dar ajută foarte mult și pentru SEO.

Am încercat să gasesc metode pentru a optimiza site-ul pentru Google PageSpeed Insights dar și SEO, ca site-ul să fie mai rapid, astfel încât vizitatorii să nu se plictisească până când se încarcă o pagină și din acest motiv să închida rapid site-ul și evident să nu mai revină.

 

Imaginile de înaltă rezoluție, care sunt de mari dimensiuni absolut inutil pot încetini drastic viteza paginii. Atunci apare întrebarea, de ce să irosim resurse și timp când putem reduce dimensiunea imaginilor fără a pierde calitatea?

Recomandările mele ar fi următoarele:

 

ShortPixel

Este un modul freemium pentru comprimarea imaginilor, comprehensiv, stabil și actualizat frecvent.

Iti creste evaluarea SEO, numarul de vizitatori si implicit vanzarile tale prin optimizarea oricarei imagini sau a documentelor PDF de pe situl tau.

Download ShortPixel

https://shortpixel.com/free-sign-up-referrer/referrer/210123

WP Smush

WP Smush vă permite comprimarea JPEG, GIF și PNG, a imaginilor de până la 32MB în mod individual sau toate în același timp, folosind serverele celor care oferă acest plugin.

Cu WP Smush, puteți seta optimizarea imaginilor automat atunci când încărcați noi imagini în librăria WordPress.

Download WP Smush

EWWW Image Optimizer

EWWW Image optimizează automat imaginile în momentul în care acestea sunt urcate în site, de asemenea acest plugin optimizează și imaginile deja existente în site.

Download EWWW Image Optimizer

CW Image Optimizer

CW Image Optimizer este un alt plugin care optimizează în mod automat imaginile pe măsură ce le încărcați în site. Acest plug-in este bazat pe WP Smush, deși, spre deosebire de plugin-ul WPMU DEV care utilizează serviciul Yahoo! Smush.it, CW Image Optimizer utilizează Linux littleutils ca instrument de optimizare a imaginii.

Instalarea și setarea acestui plugin este cea mai ușoară dintre toate plugin-urile din această listă.

Download CW Image Optimizer

Imsanity

O caracteristică interesantă a acestui plugin este opțiunea de a stabili o lățime maximă, înălțime și calitate. De asemenea, puteți converti fișiere BMP în JPG astfel încât imaginile pot fi scalate.

Download Imsanity

Hammy

Dacă luați în serios în considerarea adaptarea imaginilor la orice tip de device, atunci Hammy este un plugin de luat în considerare. Acest plugin redimensionează imaginile într-un număr de câteva imagini de diferite dimensiuni, un lucru benefic, pentru că oferă o experiență mai bună și mai rapidă în special pentru vizitatorii care folosesc un smartphone sau o tabletă.

Download Hammy

PB Responsive Images

Acest plugin este unul destul de eficient, acesta reformatează imaginile în imagini bazate pe interogări standard și perechi de interogare SLIR.

Download PB Responsive Images

SEO Friendly Images

Acest plugin optimizează toate imaginile pentru SEO, adăugând fiecărei imagini ALT-uri si Title-uri potrivite, dacă în caz acestea nu au fost setate, în acest fel oferind un boost semnificativ site-ului.

De ce sunt importante aceste două atribute? Ei bine pentru că ALT descrie imaginile site-ului pentru motoarele de căutare, în timp ce Title apare automat în tooltip atunci când un utilizator trece peste o imagine.

Download SEO Friendly Images

Media File Renamer

Acest plugin vă permite să redenumiți fișierele media prin actualizarea titlurilor lor. De asemenea, ea actualizează automat link-urile lor în postările de pe site.

Google pune accent pe numele fișierelor sau imaginilor, de aceea este important ca aceste titluri să fie descriptive și să utilizeze cuvinte cheie adecvate pentru a îmbunătății SEO.

Download Media File Renamer

Lazy Load

Acest plugin este foarte bun și de luat în considerare, din simplu motiv că nu are nevoie de nici o setare, acestea sunt Out of the box, un lucru foarte bun, mai ales pentru cei mai puțin tehnici.

Lazy Load folosește jQuery.sonar pentru a încărca doar imaginea care este optimizată.

Download Lazy Load

BJ Lazy Load

BJ Lazy Load vă permite să optimizați imagini din postări, imagini de tip thumbnail, imagini Gravatar și iFrame-uri. Spre deosebire de Lazy Load, există câteva setări simple, care vă permit să personalizați modul în care funcționează plugin-ul, cum ar fi alegerea unui placeholder și omiterea imaginilor cu clase.

Acest plugin convertește automat imaginile în fișiere de tip HiDPI, pentru a fi compatibile cu display-uri de înaltă rezoluțe.

Download BJ Lazy Load

 
Aceasta este lista propusă de mine, dacă mai cunoașteți și alte plugin-uri de acest fel, nu ezitați să le împărtășiți mai jos la comentarii.

 

Sursa: Stiri IT, review-uri, tutoriale,… care4it.ro

About the Author
Gazduire Enterprise
Ofera gazduire web cu IP dedicat, certificat SSL si trafic de calitate necontorizat. Configurare, transfer si consultanta gratuita. Suport profesional.